Mihau, dałem radę ~30sek
[O2] komputer pokładowy - kasowanie wskazań
Zwiń
X
-
[O2] komputer pokładowy - kasowanie wskazań
Koledzy,
mam O2FL w wersji Ambient (marzec 2010) z komputerem pokładowym. Posiada on dwie pamięci. Pamięć pojedyńczej jazdy, która kasuje się gdy przerwa w pracy silnika trwa dłużej niż 2 godziny. Pamięć wszystkich jazd powinna sie skasować po upływie 99godzin i 59 minut lub 9 999km - tak wynika z instrukcji obsługi storna 22.
U mnie kasuje się po upływie 19godzin i 59 minut.
Jeździłem do ASO, sprawdzali wersje orpogramowania i itp. wysyłali dane do Importera i dostałem odpowiedź że tak ma być - ponoć w Maxi-Dot kasuje się po 99h59'.
Chciałbym sie dowiedzieć jak jest w waszych szkodnikach bo nie wiem czy mam to pokochać czy męczyć ASO by rozwiązali mi ten problem.
-
-
Cytat z instrukcji Octavia Tour, strona 19:
"Pamięć pojedynczej jazdy (pamięć 1)
Pamięć pojedynczej jazdy zbiera informacje o jeździe trwającej od włączenia do
wyłączenia zapłonu. Jeśli jazda będzie kontynuowana w ciągu 2 godzin od wyłączenia
zapłonu, nowo nadchodzące informacje zaktualizują dane dotychczasowej jazdy. Gdy
przerwa w jeździe jest dłuższa niż 2 godziny, pamięć jest automatycznie zerowana.
Pamięć wszystkich jazd (pamięć 2)
Pamięć wszystkich jazd zbiera informacje o dowolnej liczbie pojedynczych jazd o
łącznym czasie trwania do 19 godzin i 59 minut lub przebiegu do 1 999 km. Gdy
następuje przekroczenie jednej z podanych wartości, pamięć jest zerowana i obliczenia
zaczynają się od nowa.
Pamięć wszystkich jazd, inaczej niż pamięć pojedynczej jazdy, nie jest automatycznie
kasowana po przerwie dłuższej niż 2 godziny"Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PolonCytat z instrukcji Octavia Tour, strona
z drugiej strony może w O2FL Ambiente jest właśnie zastosowany soft z kasowanie po 19h?->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez zbigniew147POLON,
a z jakiego miesiąca masz auto?
To co ja napisałem na początku o 99h59' to jest napisane w mojej instrukcji obsługi - a moje auto jest z luty/marzec 2010
Instrukcja Tour z 2010 roku:
"Wydane przez: ©KODA AUTO a.s.
© ©KODA AUTO a.s. 2010
Návod k obsluze
Octavia Tour polsky 11.10
S62.5610.01.11
1Z0 012 003 ML"Pozdrawiam
Komentarz
-
Komentarz